Novämbs kennel

 


 

Novämbs kennel är en liten kennel för Stabijhoun. Vi föder upp valpar i en mysig hemmamiljö på landet i hjärtat av Västergötland. Vår ambition är att främja rasens ursprung samt att föda upp friska och välmående hundar. Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben och Svenska Stabijhounklubben, vi följer givetvis deras regler för uppfödare.

Vi har tre stycken stabijhountikar, Ämbla (Ädelstenens Angel), Nova (Friesvik's Zelma of Manus) och Wilda (Novämbs Bonnie of Asco), som är mycket trevliga familjehundar. Ämbla är född 2008 och tränas lite i lydnad och lättare spår. Hon är mycket intelligent, lättlärd och social. Nova är född 2009 och är avelstik och utställningshund. Nova är social, lugn och lite envis. Wilda är född 2015 och dotter till Nova. Vi tränar Wilda i lydnad och så ska vi prova på lite agility. Hon är en stabij med mycket fart i.

Den 8 november 2013 fick Nova sin första valpkull. Det blev fem hanar och två tikar. Pappan till valparna är Asco (Kraaybell's Asco af Basso) som är född 2008. Klicka gärna vidare till våra bilder där det finns foton på både stora och små "stabeijer". 

Mer information om rasen:

http://www.stabijhounklubben.se/